چرا ساخت ورزشگاه 30 هزار نفری مس تاخییر خورد؟!

ساخت وبلاگ

وعده اتمام استادیوم مس برای نیمه اول سال آینده

ساخت استادیوم 30 هزار نفری مس کرمان یکی از مجهولات بزرگ ورزش این شهر بود... ورزشگاهی که حداقل 4 سال از وعده اتمام آن می‌گذرد اما هنوز در حال طی کردن مراحل ساخت خود می‌باشد... ناصر شهبازی مجری احداث ورزشگاه های شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت و گوی مفصل خود با نشریه کارمانیا به این سوال پاسخ می دهد و وعده اتمام این پروژه را برای نیمه ابتدایی سال آینده می‌دهد.


متن این گفت و گو که در آخرین شماره نشریه کارمانیا منتشر شده است به این شرح می‌باشد: مجری احداث ورزشگاه های شرکت ملی صنایع مس ایران می گوید اگر اتفاق خاصی رخ ندهد فاز نخست ورزشگاه شهدای مس استادیوم اختصاصی تیم فوتبال صنعت مس  در بهار سال 98 به بهره برداری می رسد.
 
آقای شهبازی از روند ساخت ورزشگاه شهدای مس صحبت کنید، ورزشگاهی که کم کم به موعد بهره برداری آن نزدیک می شویم.
کار ساخت این ورزشگاه از سال 86 آغاز شده و پروژه تا سال 91 به صورت اسمی 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. اما متاسفانه با توجه به قراردادی که بسته شده بود، ما شاهد یک کاسه خالی بدون تجهیزات بودیم! و در واقع و به صورت واقعی پروژه 30 بوده و امروز اگر پيشرفت پروژه 73درصد مي‌باشد بجز كاسه حتي محوطه نير در آن لحاظ گرديده است.
 
از چه زمانی مدیریت پروژه به شما واگذار شد؟
از ابتدای تیرماه سال 92 مسئولیت اجرای ادامه پروژه به من واگذار شد، وقتی آمدیم بحثی مبنی بر ساخت پروژه بر اساس استانداردهای فیفا 2012 باشد تا ما صاحب یکی از مدرن ترین و زیبا ترین ورزشگاه های ایران باشیم،اما اتفاقاتی تلخ موجب شد تا اين تصميم گيري و اجراي آن دچار مشكل گردد.
 
از چه اتفاقاتی صحبت می کنید؟
متاسفانه با توجه به کیفیت پائین کارهای انجام شده و عدم رعايت استانداردها همه آنچه که در ورزشگاه ساخته شده بود تخريب (بجز ستون‌ها و گردان‌ها) و نخاله‌هاي آن باتوجه به مجوز اخذ شده از شهرداري، در سیزده کیلومتری کرمان تخلیه شد و با برنامه ای جدید با توليد 2000 شيت نقشه، همه آنچه که تخریب شده بود را طی پنج تا شش ماه دوباره ساختیم. در این بین نصب چند گرادن ساخت شده براي نصب صندلي‌ها درحال انجام بود كه یکی از این گرادن ها شکست، آن هم در حالی که نمی بایست هرگز چنین اتفاقی رخ دهد، همین مسئله موجبات افزایش نگرانی های ما از بابت غیر استاندارد ساخته شدن سکوهای تماشاگران شد.


 و این اتفاقات آغاز طولانی شدن فرآیند ساخت ورزشگاهی بود که قرار بود سال 94 به بهره برداری رسد.
بله! به هر حال این اتفاقات جای نگرانی هم داشت، بررسی هایی انجام دادیم و پس از طرح شکایت و تامین دلیل برای انجام روال قانونی به دادگاه کرمان رفتیم. دراین بین با مشاوره شرکت تدبیر ساحل که تحت مدیریت مهندس طاعونی پدر سازه ایران اداره میشد وارد مذاکره شدیم،آن ها پس از انجام مطالعات و محاسبات لازم طی شش ماه در گزارشی 1500 صفحه ای  این گرادن ها راقابل بهره برداری ندانستند و طرح مقاوم سازی يا توفيض آن ها را به ما پیشنهاد دادند.
 
شکایت انجام شده چه حاصلی به دنبال داشت؟
پیمانکار هم سال 94 از شركت مس شکایت کرد و در نهایت پرونده تا بهمن ماه سال 96 در جریان بود اين امر باعث توقف پروژه براساس حكم قضايي در قسمت‌هايي كه گرادان‌ها بود گرديد، و طي حكم كوتاهي در ساخت و اجرا اركان پروژه (مجري سابق، مشاور و پيمانكار) مشخص گرديد و بعد از انجام مصالحه نامه عودت مبلغ قريب به 2 میلیارد تومان خسارت توسط پیمانکار، با آن ها به توافق رسیدیم. توافقی که 27 اردیبهشت ماه سال جاری صورت گرفت. خسارت ساخت گرادن ها و تعمیرش جمعا قريب به 6 میلیارد شد،از این رقم سهم پیمانکار نزدیک به 2 میلیارد تومان شده بود .
 
در حال حاضر عملیات ساخت ورزشگاه به چه شکل دنبال می شود؟
از ابتدای خرداد ماه عملیات ساخت ورزشگاه روزانه با حضور قريب به 70 نفر با شتاب و شدت بیشتری دنبال می شود. به شکلی که هم اکنون تراز چهار تا هشتاد ضلع غربی ورزشگاه  تمام شده (بجز اجراي سقف كاذب) و درها قفل شده است. در بخش زیر زمینی که تمام ورودی و خروجی تیم ها وحتی سالن تمرین تیم ها برای گرم کردن پیش از مسابقه احداث شده است تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش بینی می کنم ظرف يك ماه آينده مابقی آن نیز به اتمام رسد. و انشالله ترازهاي ديگر ضلع غربي كه اصلي‌ترين قسمت ورزشگاه براي بهره‌برداري مي‌باشد تا آخر خرداد ماه به اتمام مي‌رسد.
 
طرح مقاوم سازی تا چه مرحله ای از پیشرفت به سر می برد؟
مهمترین کار ما اجرای طرح مقاوم سازی است، البته پیشنهاد مشاور به شرکت مس برداشته شدن این سکوها بود، اما با بررسي بعمل امده و با درنظر گرفتن كليه جوانب كار در نهايت قراربر اجراي مقاوم سازي گرديد. از آنجايي كه مقاوم سازی سكوها پيش نياز كليه كارهاي باقيمانده بود و امروز به لطف خداوند و حمايت‌هاي شركت مس حدود 70 درصد پیشرفت کرده ایم. در حال حاضر هم عملیات مقاوم سازی بخش 8 و اجرا بخش 7 ورزشگاه در حال اجرا است. تمام سازه فلزی زیر گرادن ها انجام شده است، هر دهنه ای را با سه تیر اصلی و سه تیر فرعی از زير گردان‌ها مهار گرديده‌اند که امنیت تماشاگران تامین شود. زيرا ضربه ناشی از بالا و پائین پریدن تماشاچی ها در استادیوم سه تا چهار برابر وزنی است که روی کل سکوها قرار گرفته و اگر اقدامات لازم برای مقاوم سازی به خوبی انجام نشود احتمال وقوع اتفاقات تلخ زیاد است. كه اين مهم بانوع طراحي و اجرا صورت گرفته مقاوم گرادان‌ها به به بالاي استاندارد نيز ارتقا داده است.


 
به صورت کلی پروژه چند درصد پیشرفت کرده است؟
در حال حاضر پروژه ورزشگاه شهدای مس 75 درصد پیشرفت واقعی دارد. علمیات جاده سازی،محوطه سازی و مواردجانبی دیگر در حال انجام است که با این شرایط پیش بینی می کنم تا شب عید این پروژه به مرز 85 درصد پیشرفت هم رسیده باشد. در این بین پس از انجام فاز یک عملیات اجرای فاز دو پروژه شامل احداث استخر،سالن وزنه،هتل و یک مجتمع فرهنگی نیز آغاز می شود.
 
در مورد  گرادن ها و کاری که قرار بود با آن ها انجام شود صحبت کنید.
شرکت مس مبلغ قريب به 2 میلیارد و 700 میلیون تومان بابت خرید قالب هایی که قرار بود باآنها گرادن ها ساخته شوند هزینه کرد، مقرر بود 40 ست قالب برای ساخت گرادن ها خریداری شود. با هر کدام از این قالب ها می بایست 40 عدد گرادن ساخته شود که متاسفانه بیش از 7 ست قالب خریداری نشده است، این اتفاقات بین سال های 89 تا 91 اتفاق افتاده است و بیشترآن هم طی سال های 90 و 91 رخ داده است.با این هفت ست قالب (به جای آن 40 تا) با هر قالب بالغ بريكصد ساخته شده است، آن هم در حالی که قالب ها به لحاظ فنی هر زمان که بتن در آن ریخته می شود به خاطر ضربه و چکشی که به آن می خورد شکلش را از دست می دهد.
 
با توجه به از دست دادن زمان و افزایش چند برابری قیمت ها می توان گفت هزینه احداث ورزشگاه شهدای مس چقدر برآورد می شود؟
سال 92 هزینه احداث ورزشگاه حدود 25 میلیارد تومان بود که اگر به این هزینه، ده ميليارد تومان هزينه ساخت سقف ، دكل روشنايي، و اسكوربرد را هم اضافه مي‌كرديم، جمعا با رقمی حدود 35 میلیارد تومان ورزشگاه ساخته می‌شد، اما اکنون با توجه به افزایش بی رویه قیمت ها و زمان صرف شده در طی این سال ها و هزینه گرادن ها می توان گفت ساخت ورزشگاه رقمی حدود دو برابر كرده است.
 
عوامل اجرایی پروژه چه افراد و یا شرکت هایی بودند؟
شرکت راه گیل پیمانکار پروژه بود که نيمه دوم سال 93 از پروژه كنار گذاشته شد،متاسفانه این شرکت به لحاظ توانمندی در سطح اجرای این پروژه عظیم نبوده است، دقت لازم در زمینه انتخاب پیمانکار صورت نگرفته است. کارفرمای این پروژه شرکت ملی صنایع مس ایران بوده و نماینده شرکت هم آقای برهانی نژاد بوده اند، نظارت فنی هم بر عهده شرکت نیپک بوده و اگر در بخش نظارت كوتاهي نمي‌شد شرکت راه گیل اینگونه کار ضعیف و بی کیفیتی ارائه نمی کرد.


 
به لحاظ اعتباری طی ده سال اخیر برای ساخت این ورزشگاه چقدر هزینه شده است؟
به غیر از زمین چمن‌هاي تمريني ايجاد شده رقمی نزدیک به 60 میلیارد تومان هزینه صرف ساخت ورزشگاه طی این مدت شده است.
 
گویا در نقشه ای که برای ساخت ورزشگاه تهیه شده سقف زیبایی برای آن طراحی شده است.
طراحی سقف ورزشگاه شهدای مس یکی از شکیل ترین سقف های ورزشگاه های ایران است، تقریبا اعتباری در حدود هفت تا هشت میلیارد تومان برای ساخت سقف نیاز داریم که پس از نصب سازه آن بتوانیم با خرید چادر توليد خارج مي‌باشد تهيه گردد.
در مورد استادیوم باید بگویم در طراحي انجام شده حتي ورودي نيز به اين شكل نبوده و براي ايجاد اين بخش، چیزی حدود 15 تا16 متر برش زدیم، و چندين ستون كمكي احداث شد تا ورودی اتوبوس را برای ورزشگاه ایجاد کنیم.
همچین در داخل ورزشگاه دو سالن 100 تا 150متری ساخته شده تا تیم ها کارهای گرم کردن پیش از بازی را بر روی این زمین انجام دهند. ورزشگاه شهدای مس جز معدود استادیوم هایی است که هم زمان چهار تیم می توانند در آن لباس عوض کنند دو رختکن در یک ضلع و دو رختکن در ضلع دیگرورزشگاه ساخته شده است.
 
چمن کشت شده در ورزشگاه کار کدام شرکت است؟
چمن کار شرکت چمن رول محمد است که این شرکت کار کاشت چمن کمپ تیم ملی و تعداد بسياري از استان‌هاي ايران را انجام داده است.همین پروژه کشت چمن ابتدا به مناقصه رفت و شرکت چمن رول محمد در مناقصه برنده شد. باید بگویم چمن و کلا زمین به لحاظ زیر سازی همه استانداردهای لازم را دارد، چمن داری سیستم گرمایش است، اما منتهی در این دو سال اصلا روشن نشده است، و انشاالله در سال بعد شروع استاديوم به كار سيستم گرمايش نيز راه اندازي خواهد شد.
 
می توان امیدوار بود مس سال آینده در این ورزشگاه از حریفانش میزبانی کند؟
از ابتدای خردادماه کار با جدیت بیشتری ادامه پیدا کرد ، تصور می کنم اگر مشکل خاصی ایجاد نشود و اعتبار مورد نياز تامين گردد عملیات ساخت ضلغ غربی ورزشگاه تا پیش از پایان سال به پایان رسد و در نهایت كل آن قبل از پايان سال 99 آمده‌اند. البته باید از مدیریت شرکت ملی صنایع مس ایران تشکر وقدردانی ویژه ای داشته باشم چراکه با وجود مشکلات اقتصادی حمايت خوبي از پروژه داشته و انشاالله اين كمك تا پايان پروژه ادامه يابد.
 
گویا شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای انجام برخی از مسئولیت های اجتماعی در قالب معین اقتصادی در برخی شهرستان های استان در زمینه توسعه زیر ساخت های ورزشی اقدامات خوبی را در دستور کار خود قرار داده است.
از اواخر سال 96 طرحی در کمیته ورزش مس بررسی و تایید شد که در آن شرکت مس در دهستان ها و روستاهای پرجمعیت زمین های چمن فوتسالی کوچک را احداث کند و مالکیت آن را پس از ساخت به دهیاری و شهرداری ها واگذار کند.و با حضور مدیر عامل جدید شرکت ملی صنایع مس ایران و حمايت‌هاي ايشان از اجرای این طرح حمایت خوبی صورت گرفته و ما توانسته ایم نزدیک به 30 مکان ورزشی و حتی ساخت سالن هایی با تجهیزات ورزشی را در این مناطق شمالی استان داشته باشیم. كه با جرات مي‌توانم بگويم شركت مس در اينكار بعنوان پيشروترين شركت ايراني مي‌باشد .در حال حاضر بیست زمین در رفسنجان 10 زمین در شهربابک و 4 تا سالن ورزشی در شهربابک، یک  استخر در خاتون آباد  و پنج  زمین در انار مراحل ساخت و بهره برداری خود را طی می کنند.
 
در بازدیدی که از چمن ورزشگاه باهنر داشتید،ابتدا توضیح دهید برای ترمیم و بهبود وضعیت چمن چه اقداماتی انجام شد و چرا عده ای در فضای مجازی تلاش می کنند تا در مورد اتفاقات زمین چمن بزرگ نمایی کنند؟
به نظر من اتفاقات مربوط به چمن و خراب شدن آن ناشی از سهل انگاری و برخی سو مدیریت ها بود، مسئولان باشگاه می بایست با پرداخت به موقع پول به پیمانکار را در مسیر محافظت و نگهداری از چمن حمایت کنند، هرچند که اعتقاد دارم پیمانکار نیز در بحث نگهداری از چمن ورزشگاه شهید باهنر کوتاهی کرده است و تقصیراتی دارد. چمن مثل یک نوزاد است و باید به آن توجه کرد، باید به موقع به آن کود و سم داد و به موقع آبیاری شود، متاسفانه برخی به جای انجام مسئولیت شان با همین چمن هم شو بازی کردند!
در خصوص سوال دوم هم باید بگویم برخی افراد دستشان از این پروژه کوتاه ماند، یک زمین در مدت زمان کمتر از شش ماه امکان کشت را ندارد، ما چمن را در مدت 24 روز از خزانه به ورزشگاه باهنر انتقال و پهن کردیم، آن ها اعداد و ارقامی نجومی برای پهن کردن رول در ورزشگاه پیشنهاد داده بودند، رقم هایی در حدود 1و نیم میلیارد تومان،که اصلا مقرون به صرفه نبود، اما وقتی دیدند ما کار را با یک پیمانکار بومي با رقمی بسیار پائین در حدود 300 میلیون تومان بسته ایم، این حاشیه ها را ایجاد کردند. با همه این تفاسیر شرکتی که این حواشی را ایجاد کرده است طی دو سال اخیر هیچ رزومه و کار بزرگی را در این خصوص انجام نداده است و ما به دلیل آنکه این حواشی را ایجاد کرده اند شکوائیه ای بر علیه آن ها تنظیم و به حراست شرکت ملی صنایع مس ایران ارائه داده ایم و همچنين شركتي كه نامبرده به آن اشاره كرده كه برنده كار هم نشده از ايشان شكايت حقوقي نموده و در حال پيگيري مي‌باشد.

ویروس مس نگران اتحاد مس...
ما را در سایت ویروس مس نگران اتحاد مس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : one2one بازدید : 255 تاريخ : دوشنبه 29 بهمن 1397 ساعت: 17:36